איך לשלב מילות מפתח בתוכן של האתר

איך לשלב מילות מפתח בתוכן של האתר

המטרה של הקידום האורגני היא לגרום למנוע החיפוש להתייחס אל התוכן באתר בצורה האופטימלית, וליצר כמה שיותר תנועת גולשים / קהל יעד רלוונטי מתוצאות חיפוש מילות מפתח.

מילות מפתח

קצת לפני שאסביר איך כדאי לשלב מילות מפתח באתר ובמה כדאי להתחשב, נגדיר ש"מילות מפתח" הן למעשה המילים או הביטויים שקהל היעד שלכם יקליד במנוע החיפוש, במטרה להגיע אל פתרון בעיה. אז מה היא בעצם הבעיה של המחפש? מידע / מוצר / שירות (בתקווה שזה יהיה האתר שלכם) שתואם את הצורך שלו.

תהליך החיפוש

בתוך המשוואה הזאת חיים יחד כמה אלמנטים חשובים שחייבים להתקיים וחשוב לזכור בתהליך:

יש לנו קהל יעד עם בעיה שהוא מעוניין לפתור, הכלי שקהל היעד עושה בו שימוש הוא מנוע החיפוש, האופן שבו קהל היעד בוחר להשתמש בכלי הוא מילות מפתח, ובסוף,  ברגע האמת שבו נחשפות התוצאות של מנוע החיפוש, הגולש בוחר מבין התוצאות את הרלוונטית ביותר שקופצת לעיניו. רוב המחפשים לא ימשיכו מעבר לחיפוש בעמוד הראשון ופשוט ינסו ביטויים או מילות מפתח אחרות שמתארות טוב יותר את הבעיה או הפתרון לבעיה שהם מחפשים עליה מידע.

מה התפקיד המרכזי של כל אחד בתהליך?

  1. מנוע החיפוש –מטרתו המרכזית של מנוע החיפוש היא ליצר עבור "המחפש" את התוצאות הרלוונטיות ביותר שהוא מוצא, במהירות המרבית כדי להפנות אותו לפתרון הבעיה שאותה חיפש לפתור ולספק למשתמש את חווית הגלישה הטובה יותר שיוכל למצוא מבין התוצאות. איך הוא עושה את זה? בגדול, מבלי להיכנס לפרטים. רובוט (תוכנה) של מנוע החיפוש סורק את התוכן באתר שלכם (אחת לתקופה תלוי במספר גורמים), אלגוריתמים מורכב (שמשתנה אגב כל הזמן כדי ליצר תוצאות טובות יותר עבור מנוע החיפוש) מנתח את המידע שנאסף ומחליט עבור אילו חיפושים של מילות מפתח האתר / עמוד באתר שלכם רלוונטי. התהליך הזה קורה גם אצל המתחרים שלכם, וכמו שכבר אמרתי זאת השטחה של התהליך המדהים הזה כשחושבים על הממדים העצומים של הרשת.
  2. האתר שלכם – כלל ראשון ובסיסי הוא שאם באתר שלכם לא יהיה התוכן הרלוונטי, למנוע החיפוש לא יהיה בכלל מה לסרוק ולכן מטבע הדברים לא תופיעו בתוצאות החיפוש. כלל שני בסיסי וחשוב לא פחות, הוא שלא יהיה באתר שלכם ובעמודים שום גורם שיפריע למנוע החיפוש לסרוק ולעדכן את המידע באופן תקין וכמו שאתם מעוניינים לקהל היעד שלכם.
  3. קהל היעד שמבצע חיפוש – לפרמטרים השונים שמאפיינים את קהל היעד שלכם, יש השפעה רבה על האופן שבו הוא יבחר את מילות החיפוש וכמובן גם כל האופן שבו תרצו להציג את התוכן באתר (אם התוכן לא שם, זה לא קיים). לדוגמא: שפה, ביטוי מוכר, גיל, עיסוק, תחביבים ותחומי עניין משלימים וכו..

סוגי מילות מפתח

אחרי שהפנמנו את התהליך שכולנו מבצעים כל הזמן ומה מתרחש בו, ורגע לפני שנתחיל לבחון ולחקור אילו מילים אנחנו רוצים לשלב, באילו מילים להשקיע ואיך,  בוא נכיר, נחלק ונבדיל בין הסוגים המרכזיים של מילות מפתח.

Short-tail – מילות מפתח זנב קצר

כמו שהשם מרמז אלו מילות מפתח קצרות, כלומר מילת מפתח בודדת או עד ביטוי של 2-3 מילים. מטבע הדברים כמות החיפושים עבור מילות מפתח של זנב קצר תחרותיות מאוד, והרבה יותר קשות לקידום.

ברוב החיפושים קהל היעד יבצע חיפוש למילות מפתח שהן זנב קצר בתחילת תהליך החיפוש. מילות מפתח קצרות אינן ממוקדות (אלא אם מדובר במותג או מילה ייחודית) ולכן ימצאו בתוכן לא ממוקד. לדוגמא: אם מישהו מחפש תפוז בגוגל. הוא יכול להיות מעוניין באתר "תפוז" או ברכישת תפוז או במידע על ויטמינים וקלוריות בתפוז.

מילות מפתח זנב קצר הן מילות מפתח שקשה מאוד לקדם ובמקרים רבים בכלל לא פוגשות את קהל היעד ומייצרות המרה נמוכה, יחד עם זאת הן חלק בלתי נפרד מעיקר התוכן שלכם ומייצגות את החוזקות שלכם. שילוב של מילות מפתח זנב קצר חשוב כחלק ממילות המפתח.

Long-tail keyword – מילות מפתח זנב ארוך

מילות מפתח / ביטויים בעלי 3 מילים מעלה. משמשים לרוב כדי לתאר באופן ממוקד יותר את מילות המפתח של הזנב הקצר. ככול שהזנב (הביטוי) ארוך יותר כך גם כמות החיפושים והתחרות. היתרון של מילות מפתח זנב ארוך הוא שהן מאפשרות מיקוד מדויק של הכוונה בשימוש במילים.

Mid-Tail Keywords – מילות מפתח זנב בינוני

אלו מילים יותר מתפשרות שעיקר המטרה שלהן לאזן בין מילות המפתח של הזנב הקצר והארוך.

Long-Term Evergreen Keywords - מילות מפתח לטווח ארוך

אלו מילים שלא יהפכו ללא רלוונטיות בטווח הארוך, המשמעות שלהן ושימוש בהן לא משתנה עם חלוף הזמן. לדוגמא: "מתכון לעוגת גבינה מנצחת" / "מדריך ל" לא יכול להפוך ללא רלוונטי.

ברמה האסטרטגית אפשר לומר שאתר שיצליח לבסס את הדירוג שלו בעזרת תוכן שנשאר רלוונטי לטווח הארוך, יצליח לגרום לאתר להישאר רלוונטי להרבה זמן.

Short-Term Fresh Keywords - מילות מפתח טריות לטווח קצר

מילים מרכזיות המופיעות בחדשות טריות וטרנדים של רשתות חברתיות, הן מקור למילים שכמות החיפושים שלהם גדולה מאוד בטווח הקצר ויעילותן יורדת ככל שהזמן חולף ותוכן הופך פחות רלוונטי. לדוגמא: iPhone 11 היו מילות חיפוש טריות ב 2019 כשהושק המכשיר, ב 2021 מילות המפתח iPhone 11 הפכו להיות פחות רלוונטיות ואיתם נפח כמות החיפושים של מילות המפתח.

ככל שתצליחו ליצר דירוג מהיר וטוב יותר של מילות מפתח טריות, תוכלו לרכב על הגל החיפושים וליצר תנועת גולשים רלוונטית אל האתר והתוכן שלכם. מעבר לעובדה שאתם צריכים להיות מעודכנים בשוק וקישורי SEO שבלעדיהם לא תעברו את שלב, תזדקקו להשקעה בתוכן, לתגובה מהירה ומחשבה יצירתית.

Geo-Targeting Keywords – מילות מפתח ממוקדות מיקום

לא קשה לנחש מה המשמעות של סוג מילות המפתח. כמו שמרמזת הכותרת אלו מילים שממוקדת לאזור / מיקום ספציפי. השימוש במילות מפתח ממוקדות מיקום מייצר תוצאות שהן יותר מקומיות, ומאפשר להוביל קהל יעד לעסקים ותוכן מקומי.

השימוש בחיפושים מבוססי מיקום גיאוגרפי תופס תאוצה משמעותית מידי יום.

Intent Targeting Keywords - מילות מפתח ממוקדות כוונה

מילות מפתח שנבחרו כדי לדייק את כוונת המחפש, בתהליך החיפוש אחר צירוף מילים ספציפי. כלומר מהי שאילתת החיפוש שהמשתמש ביצע במנוע החיפוש. אם אתם יודעים אילו שילובי מילים הובילו והניעו את קהל היעד וסיפקו את התוצאות הטובות ביותר עבורכם, תוכלו להשתמש במידע כדי להבין את קהל היעד וליצר תוכן מתאים. בעוד השימוש במילות מפתח ממוקדות כוונה חיוני ונפוץ בעיקר עבור חיפושים ממומנים, אם לא תצליחו במשימה ליצר תוכן שיספק את קהל היעד שלכם האתר שלכם לא יצליח להמריא במנועי החיפוש.

Competitor Keywords – מילות מפתח של מתחרים

למרות שהכותרת די ברורה, אני לא אשאיר מקום לדמיון. אלו מילות המפתח שהמתחרים משתמשים כדי להשיג תוצאות ולהניע תנועה ממנוע החיפוש. מילות מפתח אלו חושפות את המילים ומחרוזות המילים שמזרימות את תנועת קהל היעד אל האתרים של המתחרים הישירים שלך.

יש מספר כלים מקצועיים יותר ומקצועיים פחות שיכולים לסייע באיתור מילות מפתח של המתחרים.

לא משנה באיזה כלי תבחרו, ההמלצה שלי היא שתמיד תכוונו למתחרים המובילים ומאיימים ביותר עבורכם. הם אלו שיוכלו ללמד אתכם הכי הרבה.

Latent Semantic Indexing Keywords

מילים או ביטויים קרובים למטרת מילות המפתח בעמוד. אם עד לפני מספר שנים מנועי החיפוש היו מאפיינים ומקטלגים את האתרים רק על בסיס התוכן המדויק שקיים באתר. היום המצב שונה, מנוע החיפוש מנסה להתייחס לתוכן הנושא בעמוד בכללותו. אם כתבתם לדוגמא מאמר על סוגי לחמים, מנוע חיפוש ידע לשייך אותו לאוכל גם אם לא כתבתם את המילה במפורש בעמוד. המטרה של מילות המפתח הסמנטיות היא לעזור למנוע החיפוש להבין את מטרת מילות המפתח בעמוד.

Product Keywords – מילות מפתח מגדירות מוצר

אלו מילות מפתח שמתארות מוצר ספציפי או המותג המזוהה אתו. במקרים רבים המילים יופיעו במפרט טכני, מספר קטלוגי ואפילו שם של פרזנטור או ספונסר של חברה או מותג.

גולשים שמחפשים מילת מפתח ממוקדת הגדרת מוצר, מחפשים משהו ספציפי ביותר. אפשר לומר שזהו קהל יעד ממוקד בעל כוונת רכישה ונמצא בשלבים ראשוניים.

מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח הוא תהליך למידה והפקת נתונים, שמבצעים מומחי SEO בעזרת כלים ייעודיים שונים. המטרה היא לאתר אילו מילים או שילובי מילים יכולים להוות אסטרטגיה שיווקית לתוכן המוצג באתר, ולהפיק את תוצאות אינדוקס אורגניות שיובילו לתנועת קהל יעד רלוונטית.

בפועל מומחה קידום אתרים יפיק רשימה של מילים על בסיס מספר דרכים:

  1. מי לא מכיר את העסק והלקוחות שלו יותר טוב מכם, כן אתם בטוח יכולים לדמיין ולייצר רשימה של מילים שתרצו להופיע בהם. זה לא אומר בהכרח ששווה להשקיע בהם, אבל הן בהחלט בסיס ראשוני מצוין לבחינה מול מילים אחרות.
  2. גם למקדם האתרים יש דמיון אבל גם משהו נוסף, ניסיון. גם כאן יש סיכוי טוב שמומחה SEO ידע לשלוף מהמוח תוך זמן קצר רשימת מילים נוספת שכדאי לבדוק.
  3. הכרות ואפיון קהל היעד – למרות שבתהליך הקידום אנחנו עוסקים בעיקר בקידום עבור מנועי חיפוש ורובוטים, זאת אולי הנתונים הרצויים שאנחנו מחפשים אבל חשוב מאוד לא לשכוח שהנתונים האלו בסופו של יום לא יצליחו להגיע אל המטרה השיווקית ומטרת הקידום אם התוכן שלכם לא ידבר אל אנשים (כן, הלקוחות שלכם שהם בני אדם ממש)
  4. בחינת השלמה או תיקון מילים על פי החיפוש בגוגל. זה אולי נראה לכם קצת לא מקצועי מספיק אבל תתפלאו לשמוע שזאת אחת הדרכים המקובלות לאסוף מידע על מילים ועל כמות התחרות בהן.
  5. בחינת מתחרים – מהי הם המתחרים? מהם המוצרים או השירותים של המתחרים? מהי אסטרטגיית התוכן של המתחרים? באיזה ביטויים או מילים המתחרים מצליחים ליצר דירוג גבוהה?
  6. מידע היסטורי – בנקודה הזאת אני אבחין בין אתרים חדשים, לאתרים שקיימת לגביהם נתוני מדידה היסטוריים. לזמן ולמדידה נכונה יש ערך רב בהבנת התנהגות קהל היעד באתר, התייחסות לערכים המצביעים על שינויים במיקומי המילים ובנפח החיפושים, התייחסות למיקום המתחרים ביחס למילות המפתח הנמדדות. אם יש לכם כבר אתר ואתם עוד לא מודדים את הנתונים, אין זמן טוב יותר מאשר עכשיו כדי להתחיל.

כלו אלו שאלות בסיסיות שמקדם אתרים טוב ישאף לענות עליהן, גם אם לא ביצעתם אפיון מעמיק של המתחרים כחלק מהאסטרטגיה העסקית והשיווקית הכללית של העסק שלכם.

אחרי שלב הפקת ברשימה ואיסוף הנתונים, יוכל מומחה קידום אתרים לראות את התמונה ברזולוציה שלמה יותר. המטרה של בחינת התמונה בשלב הראשוני היא ליצר אסטרטגיה שיווקית שתדע ליצר תוכן איכותי לקהל היעד לצד שימוש אופטימלי במילות המפתח ושילובם בתוכן. בשלבים הבאים נרצה להמשיך למדוד את רשימת מילות המפתח שנבחרו עבור הקידום ואת השינויים במיקום של האתר / עמודי האתר ביחס למילים, למתחרים ולתועלת.

שילוב מילות מפתח

בהנחה שביצעתם מחקר מילות מפתח, ועכשיו יש לכם מושג אילו מילים כדאי לשלב בתוכן. אבל מה זה אומר לשלב בתוכן, איפה בדיוק?

ישנם הרבה כללים רבים הנוגעים לכתיבת תוכן נכונה עבור מנועי חיפוש שלא בהכרח מתייחסות לנושא שלנו שהוא מילות המפתח. לא אתייחס אליהם כרגע כי זה כבר נושא רחב אחר. ואחרי שהסתייגתי אפרט על מספר נקודות / טיפים שכן כדאי לזכור בנוגע מילות המפתח בזמן הכנת התוכן.

  1. כמות מילות מפתח בעמוד – מקדו את מספר מילות המפתח שתרצו עבור עמוד על בסיסי התוכן לכדי רשימה של 3 – 9 מילים, השתמשו בחוכמה בסוגי מילות המפתח שציינתי קודם. את רשימת מילות המפתח ניתן לחלק ל 3 קבוצות:
    1. קבוצה 1: מילת מפתח ראשית אחת שהיא ממצה את הכוונה והפוקוס של העמוד.
    2. קבוצה 2: 1-4 מילים משלימות למילת המפתח הראשית.
    3. קבוצה 3: 1-4 מילים בעלות משמעות דומה, נסו לעשות שימוש בזנב ארוך.
  2. צפיפות מילות מפתח – הכוונה לייצוג באחוזים של מספר הפעמים שבה חוזרת ומופיעה מילת או ביטוי מפתח בעמוד, ביחס לשאר המילים בעמוד. יש מומחים שיטענו שיש לשמור על יחס של 1% – 2% של מילות מפתח מתוך כלל התוכן בעמוד, ויש גם מומחים שיגידו שהמדד של צפיפות מילות מפתח כבר לא רלוונטי למנועי החיפוש המתוחכמים של היום.

אמת היא שאין באמת נוסחה אחת או מספר שאפשר להגדיר אותו כאופטימלי עבור דירוג בגוגל. צפיפות מילות המפתח משתנה מעמוד לעמוד ועבור מילים שונות. הפרקטיקה שלי היא להתייחס לצפיפות מילות המפתח יותר כיחס שבין מידת הנוכחות והחזרה של מילת מפתח ומילים אחרות המתארות קשר סמנטי, לבין כמות מילים בעמוד וביחס למתחרים. נזכור שאנחנו כותבים עבור בני אדם והמלל שלנו צריך להישמע ולהראות טבעי, ברור וזורם, הימנעו משימוש מופרז במילות מפתח (שימוש שיכול לגרום לגוגל בטעות לחשוב שאנחנו מנסים לנצל לרעה את השימוש במילה.), השתמשו במילות מפתח מקבילות ומשלימות כדי לתאר בצורה טובה יותר את כוונת התוכן, שמרו על תוכן פשוט ורלוונטי.

  1. כותרות – להיררכיה של התוכן משמעות עבור בני אדם, ולכן גם מנוע החיפוש מעניק לכותרות ערך המצביע ומתאר את התוכן שמגיע אחריו. כשאתם יוצרים תוכן הקפידו על היררכית תוכן נכונה (H1s, H2s, H3s וכו..), צרו כותרות וכותרות משנה והתשמשו במילות המפתח שהגדרתם בצורה מושכלת.

הקפידו על הפרדה בין היררכית תוכן להיררכיה של העיצוב, כלומר על תיכנעו לעיצוב שיגביל אתכם בשימוש נכון בהיררכיה של התוכן.

  1. נתוני מטא – מוכרים גם כתגיות מטא: title, description, keywords, author, robots, copyright.. מבלי ליחס לנתוני המטא משקל רב או בכלל וגם אם אין להם ערך רב בחישוב הדירוג שלכם, הם שם והם קיימים. גוגל עושה בהם שימוש כדי להציג ולתאר את העמוד בתוצאות החיפוש.
  2. תגיות מטא – תיאור תמונות וטסקט אלטרנטיבי יעזרו למנועי החיפוש לעדכן את התוכן הויזואלי שלכם בצורה טובה ונכונה, השתמשו במילות המפתח בתיאור תמונות.
  3. קישורים – אם יש לכם קישורים לתוכן נוסף שעולה ומשתייך לתוכן והמידע שאתם מציגים, התשמשו במילות מפתח ובקשר הסמנטי של התוכן כדי לאותת למנוע החיפוש שהתוכן שלכם רלוונטי ואותנטי וגם כנראה יענה על צורך החיפוש של המשתמש.
  4. תפריטי ניווט – לרוב יופיעו בכל האתר אבל לא בהכרח. לתפריטי הניווט באתר יש ערך רב ברמת חווית המשתמש וביכולת שלו להגיע בדרך הקצרה ביותר לתוכן שחיפש אצלכם באתר, אבל ערכם לא רק בזה. תחשבו על זה רגע, אלו לרוב מילים שאנחנו מנסים לזקק את משמעות התוכן שהם מובילים אליו ומיצגים עבורנו ועבור קהל היעד.
  5. התשמשו במילות המפתח בפסקה הראשונה של התוכן עוד בשלב הפתיח ובפסקה האחרונה ומסכמת של הדברים.

סיכום:

הסברנו מהם מילות או ביטויי מפתח, איך לחלק ולהבחין בין סוגים שונים ומה המשמעות שלהם, ציינו את חשיבות מחקר מילות המפתח ואילו אלמנטים מסייעים בקבלת מסקנות אסטרטגיות שיווקיות, וסיכמנו בטיפים לשילוב מילות המפתח בתוכן. נזכיר שמילות מפתח הן חלק מהתהליך של קידום אתרים וקיימים אספקטים שונים רבים שיש לתת עליהם את הדעת. המסקנה החשובה ביותר שהייתי רוצה שתיקחו מהפוסט הזה אם אתם בעלי אתרים או כותבי תוכן לאתר היא, שתמיד תכתבו ותייצרו תוכן מקורי. תוכן שמעניין בני אדם (לא רק רובוטים) והכי חשוב את קהל היעד שלכם. רק אחרי שהגדרתם מה מעניין את קהל היעד שלכם, צרו עבורו תוכן בעל ערך שיגרום לו להישאר באתר ובתקווה להמיר אותו ללקוח. כשהתוכן יציב ואיכותי, ערכו את התוכן כך שיתאים לקידום  תוך שימוש במילות המפתח, היררכיית תוכן נכונה, כותרות ותגיות.

תמונה של שחר פריד

שחר פריד

פוסטים אחרונים

האתר שלך בסכנה? כך תגן עליו מפני פריצות

אתה משקיע זמן וכסף באתר שלך, אבל האם הוא באמת מוגן? האקרים מכוונים יותר ויותר לעסקים קטנים ובינוניים, ופריצה אחת יכולה לגרום לנזק עצום. במאמר זה נחשוף את הסיכונים ונדריך אותך בצעדים פשוטים להגנה על האתר שלך – כדי שתוכל לישון בשקט.

קרא עוד »

אתר מוזנח = עסק בסיכון

תחזוקת אתרים שוטפת חיונית לניהול עסק דיגיטלי ומונעת הזנחה הפוגעת בקישורים, תוכן ואבטחה. השוואה לאחזקת רכב או ניהול חנות ממחישה את חשיבות התחזוקה המתמדת לשיפור דירוג החיפוש, תנועה אורגנית וחוויית המשתמש. השקעה בתחזוקת האתר מבטיחה את הצלחת העסק הדיגיטלי.

קרא עוד »

חשיבות חידוש הדומיין בזמן

כל ההשקעה והזהות הדיגיטלית שלכם נשענת על הדומיין, ביום שתאבדו אותו אתם עלולים לאבד הרבה יותר. אל תחכו לרגע שבו תגלו שהאתר והאימיילים שלכם לא עובדים יותר, זאת סיטואציה חסרת אונים, לא נעימה ומיותרת. אז מה עושים?

קרא עוד »

ליווי עסקים להגדלת הכנסות

נטוורק סטודיו מארחים ומפרגנים לאיציק לוי, מלווה עסקים קטנים ובינוניים, מנחה תהליכי שיפור מכירות וניהול בארגונים וחברות מובילות במשק הישראלי, מומחה לסגנונות תקשורת, מרצה ופרפורמר.

קרא עוד »

אתרי לווין

אתר לווין (Satellite website ) הוא נכס דיגיטלי שמטרתו העיקרית ללוות, לתמוך ולחזק את הפעילות העסקית והשיווקית של האתר / העסק המרכזי. אתר הלווין שמיצר ערך אמיתי עבור המשתמשים שלו ועבור המטרות העסקיות המרכזיות, יפיק עבורכם הרבה יותר מסתם עוד אתר עם קצת תוכן וקישורים.

קרא עוד »

מסע לקוח ושיווק דיגיטלי לעסקים

כל רכישה מתחילה אולי בפעולה בודדת, אבל ברור לכולם שב99.9% מהמקרים מדובר בסדרת פעולות, שלבים והחלטות. החל מהחשיפה למשהו שמגרה אותנו לרכוש אותו, דרך ההרגשה שהובילה אותנו מאותו רגע שנזרע הרעיון במוח שלנו ועד הרגע שאנחנו מרוצים ממה שרכשנו, ממליצים ואפילו רוכשים שוב ומשדרגים. הבנה ותיכנון מסע הלקוח הוא כלי שיווק חשוב, כדי למקסם את יעילות מאמצי השיווק ולשלב אותם על פני משפך המכירות.

קרא עוד »
דילוג לתוכן